Arbeid in Beweging

Arbeid in Beweging

Drachten • De Raai 10 • 06 - 426 333 48

Leeuwarden • Wiardaplantage 3 • 06 - 43 053 267

Links | Sitemap

Jurjen Ament

geregistreerd bedrijfsfysiotherapeut met 14 jaar werkervaring.

Mijn naam is Jurjen Ament. In 1993 studeerde ik af aan de Academie voor Fysiotherapie in Utrecht. Sindsdien ben ik werkzaam geweest in diverse fysiotherapiepraktijken in Noord Nederland, in 2 verschillende ziekenhuizen in de USA (Indiana en Michigan1994-1997) en 5 jaar in het Anthonius Ziekenhuis te Nieuwegein (1997-2002) vanaf oktober 2002 in de praktijk “Fysiotherapie Moleneind” in Drachten. Vanaf 2005 start eigen praktijk te Leeuwarden

Naast het afronden van de post-HBO opleiding Bedrijfsfysiotherapie (2000-2002) heb ik aanvullende scholing gevolgd op het gebied van verzuimbegeleiding, RSI (momenteel CANS genoemd), en arbocuratieve zorg bij arbeidsgerelateerde aandoeningen.

“Een goed ergonomisch ingerichte werkplek garandeert nog geen goede werktechniek en/of werkgedrag…”

Natuurlijk is het verbeteren van de werkplek van iedere werknemer een belangrijk aandachtspunt in het arbeidsproces. Het is van belang om met verantwoorde middelen goed te kunnen functioneren op je werk. Gebleken is dat alleen goede hoogtes en dieptes en ergonomisch genormeerde afgemeten werkplekken te kort schieten bij het uitvoeren van een werkplekonderzoek.

Verder bepaalt iemands eigen initiatief en betrokkenheid bij het aanpakken van eventuele belemmeringen op de werkplek mede het succes van een goed gebruik van de werkplek.

Deze aspecten vormen bij ons een belangrijk onderdeel op het terrein van preventie.Terug naar overzicht